Selectează o Pagină

Start-Up Nation 2024 reprezintă o oportunitate remarcabilă pentru cei care doresc să își lanseze propria afacere, oferind un grant maxim de 250.000 lei. Cu un aport propriu de doar 10%, acest program se evidențiază ca fiind unica finanțare disponibilă cu adevărat pentru debutanții în afaceri. Într-un peisaj economic adesea dificil pentru noii antreprenori, Start-Up Nation 2024 vine în sprijinul celor cu idei inovatoare și dorință de succes, facilitând accesul la resursele necesare pentru a pune în practică idei de succes.

Când Se Vor Lansa Cursurile de Competențe Antreprenoriale Start-Up Nation 2024?

Deși toți viitorii beneficiari așteaptă cu nerăbdare noutăți despre lansarea oficială a apelului, informațiile întârzie să apară. Încă din luna martie a acestui an, ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a anunțat că înscrierile la Programul Start-Up Nation 2024 ar urma să se lanseze „Undeva la jumătatea lunii mai”. Să nu uităm că anul 2024 este unul super-electoral, politicienii ne hrănesc cu multe promisiuni și speranțe. Vedem cât de greu se țin de cuvânt.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne lăsăm duși de valul așteptării. Programul Start-Up Nation 2024 se va lansa cu siguranță. Întârzierile se datorează birocrației stufoase caracteristice fondurilor europene. Toată procedura de lansare este una anevoioasă și consumatoare de timp și resurse administrative. În acest moment, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului definitivează procedura de înscriere pentru Programul Start-Up Nation 2024.

Luând în calcul întârzierea de peste o lună față de calendarul anunțat anterior, ne așteptăm la o lansare grăbită, iar termenele de înscriere ar putea fi destul de constrângătoare. Vă recomandăm să pregătiți tot ce puteți acum, până la lansarea apelului de proiecte. Dacă finalul lunii iulie pare un termen prea optimist, începutul lunii august este deja nițel mai realist, dar tot nu a mai rămas mult timp.

Este sau Nu Eligibilă Diaspora în Cadrul Programului Start-Up Nation 2024?

După o serie îndelungată de dezbateri, în data de 23 aprilie, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a făcut publică Schema de Ajutor de Stat pentru Programul Start-Up Nation 2024, document din care rezultă clar faptul că diaspora este încurajată să acceseze finanțări nerambursabile de până la 50.000 EUR pentru a deschide afaceri în România.

Totuși, lucrurile par să ia o nouă întorsătură odată cu publicarea celor două ghiduri aferente pilonilor 1 și 2 ai programului. În noile documente nu se mai menționează direct faptul că se încurajează diaspora să deschidă afaceri în România. Citește mai multe despre grupul țintă al programului în articolele anterioare despre Pilonul 1 și Pilonul 2 Start-Up Nation 2024.

Lucrurile sunt încă puțin incerte, totuși ne așteptăm ca diaspora să fie eligibilă în cadrul programului indiferent de vârstă. Este normal să fie așa, întrucât această categorie de cetățeni este vădit dezavantajată. Programul Start-Up Nation 2024 poate și trebuie să fie un instrument puternic de încurajare a diasporei să revină în țară. În acest an, interesul românilor plecați de a se întoarce acasă este exponențial mai mare.

Cum Ne Pregătim de Lansarea Programului Atât Timp Cât Există Încă Multe Necunoscute?

Ei bine, tot ce pot face în acest moment beneficiarii este să-și organizeze ideile. Cei ce se încadrează ușor în cadrul grupului țintă și ne referim la tinerii cu vârsta între 18 și 34 de ani împliniți, pot avansa și mai mult având riscuri mici de a nu se încadra în cadrul programului. Este important să contactați deja furnizorii pentru a identifica ofertele de preț și a contura pe cât posibil bugetul proiectului. Această activitate este consumatoare de timp și nu poate aștepta lansarea apelului, altfel vă veți pomeni într-o cursă grăbită și va trebui să faceți alegeri pe repede înainte.

De cât de bine este constituit bugetul proiectului, cât de realist și incluziv este, depinde în mare parte succesul viitoarei afaceri. În cazul în care, la publicarea datei de înscrieri, timpul acordat pregătirilor va fi insuficient, riscați să eșuați în implementare. Pe lângă asta, nu uitați că firmele de consultanță vor fi aglomerate și nu vor putea aloca suficient timp analizei amănunțite a afacerii voastre. Știm cu toții, lucrul făcut în grabă rareori e bine făcut.

Consultanță Start-Up Nation 2024

Compania noastră vă oferă o sesiune gratuită de consultanță pe durata căreia experții noștri vă vor prezenta detaliile apelului de proiecte și vor evalua șansele întreprinderii dvs. de a obține fonduri europene 2024. Pentru a putea beneficia de consultanță gratuită, luați legătura cu noi accesând Pagina Contact sau completați formularul de mai jos și veți fi contactat de unul dintre experți.

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.

Start-Up Nation 2024
Start-Up Nation 2024