Selectează o Pagină

Start-Up Nation 2024 – condițiile de Eligibilitate au fost recent aduse în prim-plan de către Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027, care, în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a lansat în data de 3 iunie 2024.

În ediția a 4-a, Programul Start-Up nation 2024 va fi împărțit în 2 piloni, cu condiții de eligibilitate și bugete separate. Pilonul 1 este destinat tinerilor cu vârsat cuprinsă între 18 și 29 de ani inclusiv. Pilonul 2 este destinat tinerilor cu vârsat cuprinsă între 30și 34 ani inclusiv, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive antreprenori, manageri și personal angajat.

Ajutorul de minimis de până la 250.000 lei se va putea acorda în maximum trei tranșe, luând în considerare prevederile planurilor de afaceri depuse de către persoanele din grupul țintă. Prima tranșă va reprezenta maximum 50% din valoarea totală a finanțării nerambursabile solicitate de către întreprinderea sprijinita.

Atenție! Întreprinderile nou înființate vor asigura o cofinanțare de minim 10% din valoarea sprijinului financiar acordat (cofinanțarea proprie poate fi asigurată exclusiv în bani).

Condiții de Eligibilitate Start-Up Nation 2024 – Pilon 1 – Link

Pentru a fi eligibilă în grupul țintă o persoana trebuie sa îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate Start-Up Nation 2024:

  • Să nu fi împlinit vârsta de 30 de ani;
  • Să aibă domiciliu sau reședința în România;
  • Să intenționeze să deschidă o întreprindere în România în mediul urban sau rural.

Atenție! Pentru a fi eligibil in grupul țintă, o persoana trebuie sa aibă in mod obligatoriu domiciliul sau reședința in România iar in cazul obținerii finanțării sub formă de ajutor de minimis întreprinderea înființată trebuie sa aibă sediul social si punctul/punctele în regiunea în care are domiciliul persoana fizică eligibilă care a depus planul de afaceri selectat la finanțare.

Atenție! Persoanele fizice care înființează afaceri nu trebuie să aibă calitatea de asociați majoritari în structura altor întreprinderi (inclusiv Persoane Fizice Autorizate, Persoane Fizice Independente, Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale etc.) la data semnării contractului de subvenție.

Atenție! Persoanele juridice nou înființate vor trebui să aibă sediul social și, după caz, punctul/punctele de lucru în regiunile de dezvoltare în care se implementează proiectul. Sunt eligibile toate regiunile de dezvoltare, inclusiv Regiunea București – Ilfov.

Consultă ghidul din 3 iunie 2024 – aici

Condiții de Eligibilitate Start-Up Nation 2024 – Pilon 2 – Link

Pentru a fi eligibilă în grupul țintă o persoana trebuie sa îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate Start-Up Nation 2024 – Pilonul 2:

  • Să fi împlinit vârsta de 30 de ani;
  • Să aibă domiciliu sau reședința în România;
  • Să intenționeze să deschidă o întreprindere în România în mediul urban sau rural.

Atenție! Pentru a fi eligibila in grupul țintă, o persoana trebuie sa aibă in mod obligatoriu domiciliul sau resedinta in una din regiunile mai puțin dezvoltate iar in cazul obtinerii finanății sub formă de ajutor de minimis, întreprinderea înființată trebuie sa aibe sediul social si punctul/punctele de lucru in România, în regiunea în care are domiciliul persoana fizică eligibilă care a depus planul de afaceri selectat la finanțare.

Atenție! In cadrul prezentului apel de proiecte, o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă nu trebuie sa se afle in situația de a ocupa un loc de munca / nu este angajată / nu are raporturi de serviciu, la data includerii in grupul tinta al proiectului.

Atenție! Persoanele juridice nou înființate vor trebui să aibă sediul social și, după caz, punctul/punctele de lucru în regiunile de dezvoltare în care se implementează proiectul. Sunt eligibile toate regiunile de dezvoltare, cu excepția Regiunii București Ilfov.

Atenție! Persoanele fizice care înființează afaceri nu trebuie să aibă calitatea de asociați majoritari în structura altor întreprinderi (inclusiv Persoane Fizice Autorizate, Persoane Fizice Independente, Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale etc.) la data semnării contractului de subvenție.

Consultă ghidul din 3 iunie 2024 – aici

Consultanță

Dacă vei decide să parcurgeți acest proces de înființare a unei afaceri, cu finanțare prin programul Start-Up Nation, consultanții echipei noastre te pot sprijini în toate aspectele cheie și vom începe printr-o analiză clară a ideii de afaceri, piață, nevoi și oportunități, așa încât bugetul proiectului să fie suficient de matur și corect.

Petru a afla mai multe despre Grant, Eligibilitate și Idei de afaceri finanțabile prin Start-Up Nation 2024 puteți accesa platforma: www.startupnation2024.ro Start-Up Nation 2024

Contactați consultanții noștri accesând pagina Contact sau completând formularul de mai jos:

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.