Selectează o Pagină

Antreprenorii din România se vor putea califica pentru finanțare prin Start-Up Nation 2024, având alocat un buget de 400 de milioane de euro, din resursele europene. Anunțul a fost făcut sâmbătă de către Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Se preconizează că ediția a patra a programului Startup Nation va fi lansată în trimestrul al doilea al anului 2024 de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), care va administra granturile, în timp ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va asigura finanțarea din partea Uniunii Europene.

Lansare Start-Up nation 2024

„Undeva la jumătatea lunii mai” urmează să se lanseze înscrierile la finanțarea Startup Nation, potrivit ministrului Economiei, Ștefan Radu Oprea. La cele 3 ediții anterioare ale programului Startup Nation, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) eligibile au putut obține fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei fiecare, pentru investiții. Ediția a doua a programului a fost realizată și cu fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Condiții de Eligibilitate START-UP Nation 2024

Solicitanți Eligibili START-UP DIASPORA

Pentru a putea beneficia de programul Start-Up Diaspora 2024 solicitanții trebuie să respecte mai multe criterii de eligibilitate, astfel de grant pot beneficia Microîntreprinderile și IMM-urile cu o vechime de maxim 3 ani, cu condiția că:

  • Firma nu are datorii la bugetul general sau bugetele locale
  • Firma nu are datorii la bugetul general sau bugetele locale
  • Firma nu a primit finanțare prin Start-up Nation
  • Nu sunteți acționar/asociat în altă firmă care a primit finanțare prin programele menționate
  • Codul CAEN pentru care solicită finanțarea este eligibil

Puteți găsi mai multe detalii în articolele anterioare în secțiunea „Noutăți” sau Puteți verifica eligibilitatea pe platfoma startupnation2024.ro.

Compania Ambrozie Consulting vă poate sprijini pe tot parcursul pregătirii, depunerii, evaluării și implementării proiectului dvs. Află mai multe despre serviciile oferite.

Start-Up Nation 2024
Start-Up Nation 2024