Selectează o Pagină

Platorma startupnation2024.ro a fost lansată la începutul anului 2024 pentru a oferi informații actualizate și consultanță specializată tuturor doritorilor de a obține finanțare pentru a înființa o afacere prin Programul Start-Up nation 2024. De-a lungul primelor 3 luni ale anului, experții echipei noastre au discutat personal cu peste 500 de români, iar concluziile sunt următoarele:

Diaspora manifestă un interes fără precedent pentru Start-Up Nation 2024

Chiar dacă în ediția a IV-a a programului Start-Up Nation încă nu se promite alocarea unui buget separat pentru românii din diaspora, acest fapt nu-i împiedică cu nimic pe cetățenii aflați peste hotarele țării de a începe pregătirile pentru noa ediție. Datorită fluxului mare de vizitatori ai platformei, cât și beneficiari care au apelat la serviciile noastre de consultanță inițială pentru conturarea ideii de afaceri, am colectat destul de multe date pentru un studiu sociologic despre interesul pentru program, conturând și profilul viitorilor beneficiari. Așadar, în acest moment, putem spune clar că jumătate din toți doritorii de a obține finanțare prin programul Start-Up Nation 2024 sunt români din diaspora care doresc să revină acasă și să-și seteze propria afacere.

Vom ridica în acest sens un semnal de alarmă clar către guvernanți și vom transmite Ministrlui Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Ștefan-Radu OPREA și Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene – Adrian Câciu o adresă oficială, prezentând rezultatele studiului și solicitând alocarea unui buget separat pentru românii din diaspora, așa cum s-a întâmplat în cadrul ediției anterioare.

Pe lângă Consultanță beneficiarii au nevoie de mult Mentorat

În primul rând, trebuie să avem în vedere că programul Start-Up Nation 2024 este un program destinat debutanților în afaceri. Acest lucru înseamnă că grupul țintă este format din persoane care sunt la începutul carierei antreprenoriale și de cele mai multe ori ideea de afaceri este doar un concept ce abia trebuie testat și verificat. Cu siguranță, antreprenoriatul înseamnă a identifica o nevoie în piață, a identifica o soluție și asumarea riscului de a pune în practică soluția. Pentru ca viitorii beneficiari ai programului să reușească să elaboreze proiecte mature, viabile și să diminueze pe cât de mult riscul de faliment, aceștia au nevoie de mult mai mult sprijin decât pur și simplu consultanță pentru elaborarea și depunerea unei cereri de finanțare.

În acest context, subliniem importanța demarări activităților necesare realizării unui buget dezirabil pentru fiecare proiect în parte, un buget realizt care să reflecte nevoia afacerii. Un plan de afaceri corect nu se realizează doar în baza criteriilor baremului de punctaj pentru program. Și baremul este imporant, însă mult mai important este un echilibru clar între nevoia beneficiarului și baremul de punctaj. Doar urmând acest principiu, Programul Start-up Nation 2024 își va atinge cu adevărat obiectivele.

Dragi beneficiari, vă îndemnăm să nu priviți superficial etapa de planificare a proiectelor aceasta fiind perioada de până la lansarea ghidului final. Odată cu publicarea condițiilor finale, toate societățile de consultanță vor fi suprasolicitate, nu vor putea aloca suficient timp discuțiilor cu dvs. și în rezultat vor fi elaborate proiecte în grabă, care vor avea un singur scop – punctajul maxim, iar nevoia reală pe care o aveți de sprijin și mentorat nu va fi satisfăcută. O astfel de abordare superficială duce doar la un singur lucru – faliment. Echipa noastră a început deja consilierea beneficiarilor, clienții noști în etapa actuală beneficiază de consiliere și își conturează nevoile reale ale afacerii, identifică furnizori și efectuează studii de piață. Doar așa vor fi cu adevărat pregătiți pentru lansarea apelului și pentru setarea unor afaceri de succes.

Consultanț Start-Up Nation 2024

Dacă vei decide să parcurgeți acest proces de înființare a unei afaceri, cu finanțare prin programul Start-Up Nation, consultanții echipei noastre te pot sprijini în toate aspectele cheie și vom începe printr-o analiză clară a ideii de afaceri, piață, nevoi și oportunități, așa încât bugetul proiectului să fie suficient de matur și corect.

Informațiile oficiale despre apelul de proiecte Start-Up Nation publicate pe site-urile ficiale  www.economie.gov.ro și www.imm.gov.ro.

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.

Start-Up Nation 2024