Start-Up Nation 2024

Programul Start-Up Nation 2024 este unicul program național prin care antreprenorii pot obține finanțări nerambursabile de până la 250.000 lei. Fiind dedicat antreprenorilor la început de drum,  cofinanțarea și obligațiile care vin împreună cu această oportunitate de finanțare nu pun o sarcină mare în responsabilitatea beneficiarilor programului. Faptul că Start-Up Nation este deja la a 4-a ediție este o dovadă a faptului că este un program de finanțare de succes.

Bugetul Programului

Principalele aspecte financiare ale Programului Start-Up Nation 2024 sunt:

Alocarea totală: 446.000.000 Euro

Finanțarea minimă: 125.000 Lei

Finanțarea maximă: 250.000 Lei

Cofinanțarea: 10% – 20%

Eligibilitate Solicitanți

În cadrul Programului Start-Up Nation 2024 sunt eligibile persoanele fizice cu domiciliu în România. Pentru fi eligibil în cadrul programului, solicitantul trebuie să facă parte din grupul țintă după cum urmează:

Pilonul 1:

  • Tineri cu vârsta de la 18 ani împliniți la 30 de ani neîmpliniți

Pilonul 2:

  • Tineri cu vârsta de la 30 ani împliniți până la 35 ani neîmpliniți
  • Persoane aflate în căutarea unui loc de muncă
  • Șomeri, șomeri de lungă durată sau persoane inactive
  • Persoane din grupurile dezavantajate pe piața muncii
  • Persoane reîntoarse în țară din străinătate

Principalele criterii de eligibilitate Start-Up NAtion 2024 sunt:

  1. Solicitantul (Persoană fizică) are domiciliul în regiunea unde intenționează să implementeze proiectul
  2. Solicitantul (Persoană fizică) nu deține acțiuni în alte societăți comerciale la momentul depunerii proiectului
  3. Solicitanții care  se încadrează în Pilonul 2 nu pot implementa proiecte în Regiunea București – Ilfov

Cheltuieli Eligibile

Programul Start-Up Nation este unul dintre cele mai favorabile programe de finanțare și singurul care acoperă un spectru atât de larg de cheltuieli. Mai exact, prin programul Start-Up Nation își pot acoperi atât cheltuieli pentru investițiiîn active corporale și necorporale, cât și cheltuieli operaționale. Antreprenorii vor putea obține până la 250.000 lei cu care vor acoperi majoritatea cheltuielilor specifice înființării noilor afaceri. Pentru a fi eligibile, cheltuielile trebuie să fie realiste, încadrate corect și bine justificate.

Iată care sunt principalele categorii de cheltuieli eligibile în cadrul Start-Up Nation 2024:

1. Active corporale:

  • Echipamente tehnologice
  • Echipamente TIC
  • Dotări/ mobilier

2. Active necorporale

  • Licențe software
  • Website de prezentare
  • Software și aplicații personalizate

3. Cheltuieli operaționale

  • Activități de marketing
  • Salarii și contribuții sociale
  • Plata chiriei

4. Alte cheltuieli

  • Consultanță specializată
  • Informare și publicitate
  • Audit financiar al proiectului

Recomandări ale experților pentru Start-Up Nation 2024

Programul Start-Up Nation 2024 este cel mai așteptat program de antreprenorii români. Interesul mare se datorează faptului că este singurul program care oferă condiții realiste afacerilor la început de drum. Pe de o parte e un program avantajos, pe de altă parte acest fapt crează o concurență acerbă în rândul solicitanților. Vedeți mai jos o serie de recomandări ale echipei noastre în cazul în care doriți să accesați acest program de finanțare:

  1. Alegeți corect domeniul de activitate Start-Up Nation 2024. Codul CAEN pe care îl alegeți va defini atât punctajul proiectului cât și întreaga structură a activităților și cheltuielilor previzionate. În cazul în care pentru activitatea dvs. se potrivesc mai multe coduri CAEN alegeți un cod pe balanță comercială negativă. Urmați butonul de mai jos pentru a vedea lista codurilor CAEN eligibile Start-Up NAtion 2024.
  2. Contribuiți cu o cofinanțare de 20% din valoarea cheltuielilor eligibile. Chiar dacă cofinanțarea minimă este de doar 10%, o cofinanțare mai mare vă ajută să obțineți un punctaj mai mare și să vă departașați de alți participanți la concursul de proiecte.
  3. Includeți în bugetul proiectului cel puțin 40% echipamente tehnologice. Alocați suficient timp bugetului proiectului dvs. fiindcă în jurul acestuia se va constru întregul proiectului. Prioritizați investițiile și cheltuielile cu active corporale și necorporale, iar dacă vă rămâne buget, alocați restul resurselor pentru cheltuieli operaționale.

Vizualizează rezumatul programului

Solicită consultanță specializată

Accesarea fondurilor europene e o activitate productivă și benefică pentru dezvoltarea afacerilor, dar adesea birocratică și anevoioasă. Alegeți să lucrați cu experți în domeniu care vă pot simplifica efortul. La Ambrozie Consulting nu doar scriem proiecte, ci vă ajutăm să creșteți și să beneficiați cu la maxim de fondurile europene în drumul dvs. spre succes.

Contactați-ne pentru o primă sesiune de consultanță gratuită în care evaluăm eligibilitatea și vă prezentăm onest și realist șansele dvs. de succes.