Selectează o Pagină

Rezultatele evaluării eligibilității în cadrul apelului pentru digitalizarea spitalelor din cadrul PNRR

Ministerul Sănătății a făcut un pas important în direcția modernizării sistemului medical prin publicarea listei spitalelor eligibile pentru contractare în cadrul apelului de proiecte pentru digitalizarea spitalelor. Lista publicată în ianuarie 2024 cuprinde toate unitățile spitalicești care au fost admise în urma evaluării eligibilității proiectelor. Această inițiativă face parte din Componenta 7 – Transformare Digitală, Investiția specifică: I3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice.

Obiectivul investiției

Obiectivul investiție este dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a îmbunătăți calitatea și schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii și pacienți. Acest lucru va facilita demararea unui proces amplu de digitalizare, inclusiv:

  • achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare,
  • migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri,
  • dezvoltarea de aplicații informatice și
  • instruirea personalului tehnic la nivel local.

Bugetul Investiției

Bugetul investiției, în valoare de 493.900.000 lei (echivalentul a 100.000.000 EUR), va susține finanțarea sistemelor informatice și infrastructurii digitale pentru 200 de unități sanitare publice. Acestea vor beneficia de granturi pentru a implementa soluții tehnologice avansate, contribuind astfel la creșterea eficienței și calității serviciilor medicale oferite.

Lista spitalelor eligibile

Listele cu spitalele eligibile reprezintă un pas esențial în procesul de modernizare a sistemului medical românesc, oferind oportunitatea unităților sanitare de a accesa resurse și tehnologii de vârf pentru îmbunătățirea proceselor și serviciilor medicale. Implementarea acestor proiecte va aduce beneficii semnificative atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți, contribuind la construirea unei infrastructuri medicale digitale moderne și eficiente.

Vezi lista obiectivelor de investiții declarate eligibile in urma etapei I de evaluare aici.

Contactează experții noștri:

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.

Ia legătura cu experții noștri aici sau în formularul de mai sus.

digitalizare a spitalelor prin PNRR

Ambrozie Consulting 2024