Selectează o Pagină

Antreprenorii care desfășoară afaceri non-agricole în mediul rural vor putea beneficia de fonduri europene 2024. Ministerul Agriculturii a anunțat calendarul pentru apelurile de proiecte din fonduri europene 2024. Pentru a putea beneficia de noile prograe, investițiile trebuie localizate în mediul rural.

Conform calendarului publicat urmează a fi lansate două apeluri de proiecte care sprijină activitățile non-agricole de interes major:

DR – 23 Investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare și produse transformate. Fonduri Europene 2024.

Lansarea apelului: Mai 2024.

Buget: 150.000.000 EUR.

  • Valoarea sprijinului va fi de maximum 10.000.000 euro/proiect pentru investiții de înființare în sectorul panificație.
  • Sprijin în valoare de maximum 3.000.000 euro/proiect pentru celelalte tipuri de investiții.

Obiectivele programului „Investiţii pentru procesarea și marketingul produselor agricole” includ atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, promovarea ocupării forței de muncă și a creșterii economice în mediul rural, precum și dezvoltarea unei industrii alimentare durabile și competitive. De asemenea, programul își propune să contribuie la echilibrarea deficitului balanței comerciale, prin producția și comercializarea de produse cu valoare adăugată ridicată.

Vezi mai multe detalii în articolul detaliat: DR 23 | Fonduri Europene procesarea și marketingul produselor agricole 2024

DR – 29 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole. Fonduri Europene 2024.

Lansarea apelului: Iunie 2024.

Buget: 150.000.000 EUR.

  • Valoarea maximă a sprijinului public per proiect este 200.000 Euro,

Obiectivele programului DR – 29 includ promovarea ocupării forței de muncă, a creșterii economice, a egalității de gen, totodată incluzând participarea femeilor, a incluziunii sociale și a dezvoltării locale în zonele rurale, inclusiv a economiei circulare și sustenabile. Astfel, programul de Fonduri Europene 2024 Mediul Rural , sprijină antreprenorii să-și dezvolte afacerile la sate, încurajând investiții în activități producție, turism, medicină etc.

Vezi mai multe detalii în articolul detaliat: DR 29 | Fonduri Europene Mediul Rural 2024

Consultanță Gratuită Fonduri Europene 2024.

Compania noastră vă oferă o sesiune gratuită de consultanță pe durata căreia experții noștri vă vor prezenta detaliile apelului de proiecte și vor evalua șansele întreprinderii dvs. de a obție fonduri europene 2024. Pentru a putea beneficia de consultanță gratuită, luați lăgătura cu noi accesând Pagina Contact sau completați formularul de mai jos și veți fi contactat de unul dintre experți.

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.

FONDURI EUROPENE 2024 Finanțări nerambursabile pentru afaceri non-agricole în mediul rural DR 23 DR 29
FONDURI EUROPENE 2024 Finanțări nerambursabile pentru afaceri non-agricole în mediul rural DR 23 DR 29