Selectează o Pagină

Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului  a anunțat în data de 1 martie lansarea Programului Femeia Antreprenor 2024. Acest program de finanțare s-a bucurat de un interes sporit în ediția din anul 2022. Lansat ultima dată în 2022, programul Femeia Antreprenor, așa cum este cunoscut, se întoarce în 2024, cu un buget de 200 de milioane de lei, pentru microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) deținute de femei în proporție de cel puțin 50%. În acest an, ministerul a păstrat tot ce era mai bun în program și a adus îmbunătățiri menite să faciliteze accesul la finațae și să ofere o șansă mai bună de dezvoltare a companiilor conduse de femei.

Programul Femeia Antreprenor 2024 este un program exclusiv destinat femeilor debutante în afaceri și este așteptat deja de 2 ani de antreprenoarele românce. În sfârșit, guvernanții au reușit să identifice fondurile necesare pentru a relansa acest program de succes.

Cum să ai șanse maxime de a obține finanțarea Femeia Antreprenor 2024?

  • sunt microîntreprinderi sau întreprinderi mici și mijlocii (IMM), conform art. 2 și ale art. 4 alin. (1) lit. a), b) sau c) din Legea nr. 346/2004;
  • persoanele care au calitatea de asociați / acționari sau administratori în mai multe societăți NU pot aplica în cadrul prezentului Program decât cu o singură societate;
  • Cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante;
  • Pentru a putea obține punctaj maxim, asociații întreprinderii solicitante trebuie să fie debutanți în afaceri, adică să nu dețină sau să nu fi deținut în trecut acțiuni în cadrul unei alte societăți comerciale, cu excepția firmei cu acare aplică în program.
  • Se vor prioretiza proiectele care prevăd investiții în echipamente tehnologice.

Bugetul Programului Femeia Antreprenor 2024

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2024 este 200.000.000 lei, din care:

  • Valoarea maximă eligibilă: 200.000 lei/ IMM
  • Valoare cofinanțării: minim 5%
  • Intensitatea sprijinului: maxim 95 %

Valoarea Grantului variază în funcție de nr. de locuri de muncă nou create:

  • Max. 100.000 lei/beneficiar, pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul Programului.
  • Max. 200.000 lei/beneficiar, pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul Programului.

Pentru a afla mai multe detalii despre program, vă îndemnăm să citiți și articolul anterior.

Consultanță Gratuită  Femeia Antreprenor 2024

Compania noastră vă oferă o sesiune gratuită de consultanță pe durata căreia experții noștri vă vor prezenta detaliile apelului de proiecte și vor evalua șansele întreprinderii dvs. de a obține fonduri europene 2024. Pentru a putea beneficia de consultanță gratuită, luați legătura cu noi accesând Pagina Contact sau completați formularul de mai jos și veți fi contactat de unul dintre experți.

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.

Femeia antreprenor 2024
Femeia antreprenor 2024