Selectează o Pagină

Ministerul Sănătății a publicat pe 6 martie 2024 lista spitalelor aprobate pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte Digitalizarea Spitalelor Publice.

Ministerul Sănătății a făcut un pas important în direcția modernizării sistemului medical prin publicarea listei obiectivelor de investiții aprobate pentru finanțare. Lista publicată pe 6 martie 2024 cuprinde toate unitățile spitalicești care au fost aprobate pentru finanțare. Această inițiativă face parte din Componenta 7 – Transformare Digitală, Investiția specifică: I3. 3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice.

Obiectivul investiției | Digitalizarea Spitalelor

Obiectivul investiție este dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a îmbunătăți calitatea și schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii și pacienți. Acest lucru va facilita demararea unui proces amplu de digitalizare, inclusiv:

  • achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare,
  • migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri,
  • dezvoltarea de aplicații informatice și
  • instruirea personalului tehnic la nivel local.

Bugetul Investiției | Digitalizarea Spitalelor

Bugetul investiției, în valoare de 493.900.000 lei (echivalentul a 100.000.000 EUR), va susține finanțarea sistemelor informatice și infrastructurii digitale pentru 200 de unități sanitare publice. Acestea vor beneficia de granturi pentru a implementa soluții tehnologice avansate, contribuind astfel la creșterea eficienței și calității serviciilor medicale oferite.

Lista obiectivelor de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR

Listele cu spitalele aprobate pentru finanțare reprezintă un pas esențial în procesul de modernizare a sistemului medical românesc. Programul oferă oportunitatea unităților sanitare de a accesa resurse și tehnologii de vârf pentru îmbunătățirea proceselor și serviciilor medicale. Implementarea acestor proiecte va aduce beneficii semnificative atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți, contribuind la construirea unei infrastructuri medicale digitale moderne și eficiente.

Vezi Lista obiectivelor de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR aici

Consultanță Gratuită Fonduri Europene 2024.

Compania noastră vă oferă o sesiune gratuită de consultanță pe durata căreia experții noștri vă vor prezenta detaliile apelului de proiecte și vor evalua șansele întreprinderii dvs. de a obține fonduri europene 2024. Pentru a putea beneficia de consultanță gratuită, luați legătura cu noi accesând Pagina Contact sau completați formularul de mai jos și veți fi contactat de unul dintre experți.

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.

digitalizarea spitalelor  PNRR

Ambrozie Consulting | Fonduri Europene 2024