Selectează o Pagină

Transformarea digitală a ONG – urilor prin fonduri europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță lansarea apelului Investiția I9, oferind organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri) posibilitatea de a accesa fonduri europene cuprinse între 25.000 și 70.000 EUR – Digitalizare ONG. Acest apel, inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are scopul de a susține alfabetizarea digitală și Transformarea digitală a ONG-urilor.

Digitalizare ONG 2024 – Obiectiv

Apelul își propune să sprijine Transformarea digitală a ONG -urilor și să îmbunătățească competențele digitale ale lucrătorilor și voluntarilor din ONG-uri. Conform calendarului orientativ, ONG-urile vor putea începe depunerile cererilor de finanțare în perioada februarie-aprilie 2024 prin sistemul electronic PNRR.

La momentul curent, proiectul de ghid al solicitantului este disponibil în consultare publică, iar cei care vor să contribuie la modelarea procesului își pot transmite sugestiile pe e-mail la contact.implementarepnrr@mfe.gov.ro până pe 26 ianuarie 2024.

Bugetul Programului de Digitalizare ONG 2024

Bugetul alocat programului de digitalizare ONG este de 9 milioane EUR, iar pentru fiecare proiect în parte un ONG poate primi granturi cu valori între 25.000 și 70.000 EUR, în funcție de nivelul de digitalizare propus în proiect. Nivel ce va fi stabilit conform criteriilor DESI.

Criterii de îndeplinit  

Printre celelalte criterii esențiale de îndeplinit în cadrul fiecărui proiect se numără următoarele:

 •   beneficiarul trebuie să asigure o contribuție de minim 5% din valoarea grantului la cheltuielile eligibile.
 •   beneficiarul trebuie să îndeplinească condiții stricte, inclusiv constituirea conform legislației și să fie înființată cel târziu la 31 decembrie 2022.
 •   de asemenea, beneficiarul este obligat să aibă sediul social sau un punct de lucru în România
 •   beneficiarul nu trebuie să aibă obligații de plată nete neachitate în termen și nu are fapte înscrise în cazierul fiscal.

Eligibilitatea Proiectelor

Pentru ca proiectele să fie eligibile pentru finanțare în cadrul Programului de Digitalizare ONG se prevăd și anumite acțiuni specifice, clar reglementate, printre acestea sunt:

 • achiziționarea de echipamente tehnologice și perifericele acestora( calculatoare personale, server, monitoare etc.).
 • dezvoltarea de soluții software pentru managementul resurselor umane și a voluntarilor etc.
 • dezvoltarea unor soluții de gestionare a relației cu clienții
 • achiziția de licențe software pentru server, licențe antivirus, licențe necesare operării calculatorului.
 • achiziționarea sau dezvoltarea unui site pentru prezentarea ONG-ului.
 • achiziționarea și implementarea soluției de semnătură electronică (activitate care trebuie îndeplinită până la semnarea contractului de finanțare).
 • aplicații informatice pentru persoanele cu dizabilități.

Impactul social al acestui program coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este finanțarea a 200 de organizații, contribuind astfel la dezvoltarea și eficientizarea ONG-urilor în era digitală, crescându-le astfel disponibilitatea față de problemele sau nevoile unor grupuri sociale.

Contactează experții noștri

Nume/Prenume

Număr de telefon

Email

Detalii

Success

Formularul a fost trimis cu succes!

Error

Ne pare rău! Formularul nu a fost trimis, vedeți erorile apărute.

Ia legătura cu experții noștri aici sau în formularul de mai sus.

Află mai multe despre program aici

DIGITALIZARE ONG 2024 – Ambrozie Consulting